13.jūnijā Daugavas Koncertzālē notika festivālam „Rīgas Ritmi 2014” veltīta preses konference.

Preses konferencē piedalījās festivāla “Rīgas Ritmi” mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns, Rīgas vicemērs Andris Ameriks, festivāla direktore Diāna Briežkalne, Izraēlas vēstniece Hagita Ben Jākova, uzņēmuma “OlainFarm” sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Lapsiņa, festivāla kultūrizglītojošo projektu vadītāja Gerda Čevere un mūziķis Raimonds Macats.

„Rīgas Ritmi” turpina tradīciju, piedāvājot apmeklētājiem karstajos jūlija vakaros veldzēties naksnīgās pilsētas noskaņās. Šoreiz šī vieta ir Daugavas Koncertzāle, kur 3., 4. un 5.jūlijā plkst. 22:00 norisināsies „Olainfarm Jazz Nights”! Džeza mūzikas cienītājiem ir iespēja apmeklēt ekskluzīvus muzikālos priekšnesumus naksnīgās Rīgas krastmalas atmosfērā. Tieši tāpēc par preses konferences norises vietu izvēlēta tieši šī idilliskā vieta pašā Rīgas sirdī.

Festivāla mākslinieciskais direktors iepazīstināja preses pārstāvjus un viesus ar festivāla mākslinieku plejādi. Atklāšanas koncerts jau 2.jūlijā plkst. 17:00 Origo Summer Stage. No 3. līdz 5.jūlijam ar koncertiem Rīgas Kongresu namā uzstāsies Latvijā vēl neredzēti un nedzirdēti izpildītāji, piemēram, pārsteidzošs džeza arfas mākslinieks no Kolumbijas – Edmar Castaneda, Itālijas džeza dārgumi Paolo Fresu un Daniele Di Bonaventura, ģitāras virtuozs no Lielbritānijas Mike Dawes. Pirmo reizi Rīgā viesosies slavenā smooth jazz apvienība Jeff Lorber Fusion. Neaizmirstamu fado, ladino un flamenko mūzikas koncertu sniegs Yasmin Levy, kā arī mūsu pašu Latvijas Radio bigbends kopā ar izcilo trompetistu Randy Brecker.

Kā nekad iepriekš festivāla programmu rotā sevišķi daudz džeza lēdiju – jau minētā Yasmin Levy no Izraēlas, Rachel Claudio no Francijas, Austrijas uzlecošā zvaigzne Susana Sawoff un mūsu pašu džeza dāmas Inga Bērziņa, Rūta Dūduma, Diāna Pīrāgs un konkursa Riga Jazz Stage 2014 Grand Prix ieguvēja Kristīne Prauliņa.

Neiztrūkstoša festivāla “Rīgas Ritmi” sastāvdaļa – meistarklases – arī šogad aicina pieteikties mūzikas entuziastus un interesentus  Mike Dawes, Albare, Jeff Lorber, Rachel Claudio un Edmar Castaneda vadītajās meistarklasēs! Šogad tiek turpināts arī festivāla “Rīgas Ritmi” Showcase projekts. Koncertus apmeklēs mūzikas eksperti no Polijas, Vācijas un Lielbritānijas, lai iepazītos ar festivāla norisi, kā arī – gūtu ieskatu Latvijas mākslinieku priekšnesumos. „Rīgas Ritmi” piedāvā arī vairākus bezmaksas koncertus brīvdabas atpūtas parkā “Egle”

Biļetes var iegādāties visās „Biļešu servisa” kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv

Leave a Reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*